Onbeheerde nalatenschap: de juiste afwikkeling

Home » vereffening » Onbeheerde nalatenschap: de juiste afwikkeling

De afhandeling van een nalatenschap is niet altijd eenvoudig. Zo moeten lopende schulden worden voldaan en goederen worden verdeeld. Wanneer niemand de taken oppakt om de nalatenschap af te wikkelen is er sprake van een onbeheerde nalatenschap. Hoe kunt u hiermee omgaan?

Bij vrijwel iedere nalatenschap zijn er partijen die belang hebben bij een correcte afhandeling. Bijvoorbeeld omdat nog niet alle schulden zijn voldaan. Wanneer de nalatenschap onbeheerd is, kan het een probleem zijn dit geld alsnog te innen. Daar is een oplossing voor.

Onbeheerde nalatenschap

Partijen met een aantoonbaar belang kunnen een verzoekschrift indienen bij de rechtbank om een vereffenaar te laten benoemen.

Aanwijzen van een vereffenaar

De rechtbank zal vervolgens een vereffenaar aanwijzen. Deze vereffenaar treedt op als een soort curator bij een faillissement. Alle kosten en baten worden tijdens de vereffening in beeld gebracht. Er wordt gespoord naar eventuele erfgenamen (ook in het buitenland). Geld wordt vrijgemaakt door de verkoop van goederen. En zo wordt de nalatenschap alsnog goed en volledig afgehandeld.

Verplichtingen voldoen uit een onbeheerde nalatenschap.

Krijgt u te maken met een onbeheerde nalatenschap? En heeft u een belang in deze nalatenschap, maar is er nog geen vereffenaar aangewezen? Neem dan contact met ons op.

Professionele hulp

Als erkende VEAN-advocaat is onze advocaat mr Jan Damstra gespecialiseerd in het afwikkelen/ vereffenen van nalatenschappen. Wij helpen u graag om de juiste stappen te zetten.  Neem contact op voor een vrijblijvende intake.

Heeft u problemen bij de verdeling van de erfenis?

Gespecialiseerde advocaatMr. Jan Damstra zet graag alle juridische mogelijkheden voor u op een rij.

Ervaren

Deskundig

Gratis eerste advies

Recente erfenis artikelen