Vereffenaar in Utrecht? Gratis adviesgesprek

  • Ervaren vereffenaar
  • Vereffening verzorgd van A tot Z
  • Gratis eerste adviesgesprek

Gratis adviesgesprek

Home » gemeenten » Vereffenaar in Utrecht

Zoekt u in Utrecht of omgeving naar een professionele vereffenaar? Onze erfrechtadvocaat mr. Jan Damstra helpt u graag. Op verzoek van erfgenamen of andere belanghebbenden verzorgt hij veelvuldig de vereffening van nalatenschappen.

Mr. Damstra is lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). Deze vereniging stelt strenge voorwaarden aan lidmaatschap. U kunt er daarom op rekenen dat de door ons geboden specialistische kennis van het erfrecht en het niveau van dienstverlening voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Wanneer een vereffening

Nalatenschappen die door één of meer erfgenamen beneficiair zijn aanvaard moeten worden vereffend. In deze situatie treden de erfgenamen gezamenlijk op als vereffenaar. Dit gaat meestal goed, maar in het geval van een complexe nalatenschap is het inschakelen van een professionele vereffenaar gewenst.

We spreken van complexe nalatenschappen in het geval van schulden, beeindiging bedrijf, conflicten en onbeheerde nalatenschappen. In dit soort gevallen is het verstandig de rechtbank te vragen een vereffenaar te benoemen.

De rol van de vereffenaar in Utrecht

Rechtspraak.nl (de site van rechtbanken, gerechtshoven en de bijzondere colleges) biedt een beschrijving van de taken van een vereffenaar. De wetgever heeft hiervoor regels opgesteld om de belangen van schuldeisers van een nalatenschap te beschermen. In een adviesgesprek bepalen we graag gezamenlijk welke taken in uw specifieke casus extra aandacht verdienen.

Utrecht Tarieven bij vereffening

Erfrechtadvocaat mr. Jan Damstra helpt u in Utrecht graag verder. Het is daarbij goed te weten dat de betaling van de vereffenaar in principe wordt betaald vanuit de nalatenschap. Tarieven verschillen niet tussen verschillende advocaten of notarissen. De vergoeding van de vereffenaar wordt bepaald door de Kantonrechter. U kunt dus kiezen voor de partij die u het meest geschikt acht de vereffening te verzorgen.

Soms is het niet mogelijk de vergoeding van de vereffenaar uit de nalatenschap te betalen. Is dit het geval? Dan kan een oplossing zijn dat een erfgenaam zich garant stelt.

Waarom Erfrechtshulp?

Rond het erfrecht spelen veel vragen. Om mensen wegwijs te maken in dit complexe rechtsgebied is mr. Jan Damstra in 2015 de website Erfrechtshulp.nl gestart. Jaarlijks helpen we met onze informatie en online quickscans meer dan 200.000 bezoekers. Ook in Utrecht.

Wanneer een vraagstuk te complex is om zelf op te lossen, biedt Erfrechtshulp.nl een gratis intakegesprek om mogelijke vervolgstappen te bepalen. Zo werken we ook rondom vereffening. We bekijken eerst de kaders. Daarna ontvangt u een voorstel voor een vervolg. Het is goed om te weten dat we in de rol van vereffenaar zaken van A tot Z regelen.

Zoals eerder geschreven is mr. Jan Damstra lid van de VEAN, de vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het erfrecht. De vereniging is erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten erkend als specialisatievereniging en draagt daarom het bijbehorende keurmerk.

Meer informatie over vereffening

 

Meer informatie over Utrecht

Erfrechtshulp Utrecht