Erfrechtadvocaat in Maastricht: direct vrijblijvend advies

Direct contact

Home » gemeenten » Erfrechtadvocaat Maastricht

De verdeling van de erfenis na het overlijden van een naaste is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt. Soms is er onduidelijkheid over het kindsdeel, is er een conflict over de verdeling van de nalatenschap of spelen er allerlei emoties die uw blik vertroebelen. Daar komt bij dat u vermoedelijk weinig kennis heeft van het erfrecht. Het is immers een heel specialistisch rechtsgebied waar u alleen op momenten als deze mee in aanraking komt. Erfrechtadvocaat mr. Jan Damstra kan u in Maastricht verder helpen. Niet alleen als er een conflict is, maar ook als u meer informatie wenst over uw rechten en plichten.

Verdeling erfenis

Onderlinge spanningen, onduidelijkheden over de boedelverdeling of een gebrekkige formulering van het testament zorgen er vaak voor dat de verdeling van de erfenis complexer is dan u verwacht. Zelfs als uw beide ouders nog in leven zijn, kan het fijn zijn om u te laten informeren over het erfrecht. Een gespecialiseerde advocaat in Maastricht biedt dan uitkomst. Hij geeft u uitleg over de belangrijkste zaken die u moet weten voordat u boedel en bankrekening verdeelt.

Erfenis conflict

Niemand wil een conflict over de verdeling van de erfenis, toch komt het maar al te vaak voor. Zeker nu er steeds meer samengestelde gezinnen zijn, waarbij kinderen en stiefouders elkaar niet altijd gunstig zijn gezind. Heeft uw halfzus vlak voor het overlijden van uw dementerende vader zonder overleg geldbedragen opgenomen van zijn rekening, is dat ene schilderij plots verdwenen van de muur of is er enkel mondeling afgesproken met uw neef dat hij de auto erft? Dan is het niet vreemd als er een conflict ontstaat met uw familieleden. Een erfrechtadvocaat in Maastricht kan dan van groot nut zijn. Waar een notaris neutraal blijft, staat een gespecialiseerde erfrechtadvocaat nadrukkelijk aan uw zijde.

Kindsdeel erfenis

Over de verdeling van de erfenis leven vooral veel vragen als het gaat om het kindsdeel. Kunt u aanspraak maken op het kindsdeel als één ouder nog leeft? Heeft u nog recht op uw kindsdeel als u bent onterfd? Mag uw stiefmoeder zomaar de erfenis opmaken? Hoe zit het met de legitieme portie? Het zijn veel voorkomende onderwerpen waar kinderen met een overleden ouder mee worstelen. Enerzijds wilt u de vrede bewaren, anderzijds probeert u het maximale uit de erfenis te halen. Hoe u dat het beste kunt aanpakken, is een typische zaak voor de erfrechtadvocaat. Mr. Jan Damstra kan u in Maastricht vrijblijvend advies geven over uw positie.

Maastricht is de hoofdstad en tegelijk de grootste stad van de provincie Limburg. De stad telt iets meer dan 121.000 inwoners. Maastricht is gebouwd bij een doorwaadbare plaats aan de Maas en dankt daaraan zijn naam. Tricht verwijst naar het Latijnse trajectum dat doortocht betekent.

De stad kwam internationaal op de kaart te staan door het verdrag van Maastricht. Het is (misschien op Schengen na) het belangrijkste
verdrag van de Europese Unie. Alle lidstaten spraken in 1992 in Maastricht af om een deel van hun soevereiniteit op te geven, een Europees parlement op te richten en op termijn een gezamenlijke munt in te voeren. Het betekende feitelijk de oprichting van de Europese Unie.

Maastricht staat verder bekend om het grootste carnavalsfeest van Nederland. Bij alle cafés gaan de deuren wagenwijd open en het feest speelt zich grotendeels op straat af. In Maastricht wordt ook in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Noord-Brabant uitgebreid aandacht besteed aan carnavalskostuums.

Maastricht heeft op cultureel vlak veel te bieden. Het bekendst is het Bonnefantenmuseum, maar ook het museum aan het Vrijthof en de Onze-Lieve-Vrouwe-basiliek zijn een bezoekje waard. Het Vrijthof is het beroemde centrale plein van de stad, waar je kunt genieten van prachtige historische gebouwen en een keur aan terrasjes.

Maastricht is ook een echte studentenstad. Ruim 16.000 studenten uit binnen- en buitenland studeren aan de in 1976 opgerichte Universiteit Maastricht. De vele studenten zorgen voor een bruisend uitgaansleven dat van maandag tot en met zondag doorgaat.

Of u nu enkel met uw broer een discussie heeft over de antieken servieskast of dat u een diepgeworteld conflict hebt over wie het huis erft, een erfrechtadvocaat kan u bijstaan. Waar een notaris altijd een neutrale positie probeert te bewaren, handelt een advocaat vanuit uw belang. Mr. Jan Damstra is dan in Maastricht de aangewezen persoon voor u. Deze gespecialiseerde erfrechtadvocaat is betrokken, deskundig en weet door zijn jarenlange ervaring precies hoe hij u het beste van dienst kan zijn. U kunt hem vrijblijvend om informatie vragen, maar indien nodig vertegenwoordigt hij u ook in de rechtbank.

No-nonsense aanpak

Mr. Damstra hanteert een snelle no-nonsens aanpak, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. U krijgt eerst een gratis vrijblijvend intake-gesprek waarin hij een inschatting maakt van uw juridische positie. Stuurt u een bericht dan wordt u vrijwel altijd binnen een uur teruggebeld. Na het eerste gesprek krijgt u direct een transparant overzicht van de kosten en werkzaamheden. Eventuele vervolgafspraken zijn in het hele land mogelijk, afhankelijk van uw woonplaats.

Mr. Jan Damstra staat bekend om zijn open, snelle en transparante benadering. De gespecialiseerde erfrechtadvocaat combineert een jarenlange ervaring met gedegen kennis van zaken en een warm, persoonlijk contact.

Directe voordelen

  • Een gratis intakegesprek om inzicht te krijgen in uw juridische kansen.
  • Advies op maat met duidelijkheid over de kosten en de werkzaamheden
  • Direct contact in de buurt van Maastricht: er zijn vergaderlocaties in het hele land
  • Een ervaren advocaat die gespecialiseerd is in erfrecht
  • Een jurist die altijd aan uw zijde staat en uw belang behartigt