Coronavirus > We doen er alles aan om u snel en goed te helpen. Ontdek hoe we onze dienstverlening hebben aangepast.

Registreer uw geërfde eigendom bij het Kadaster

Een erfenis verdelen is al vervelend genoeg. U heeft immers een dierbare verloren. U wilt dan ook nauwkeurig en netjes omgaan met het geërfde eigendom. Wij informeren u daarom graag over belangrijke zaken tijdens het afwikkelen van een erfenis. Wist u bijvoorbeeld dat het in sommige gevallen noodzakelijk is om het Kadaster erbij te betrekken om uw geërfde eigendom te registreren?

Leg uw erfenis vast

Het is belangrijk dat u officieel eigenaar wordt van bijvoorbeeld de woning, het stuk grond of de boot die u toebedeeld heeft gekregen. Dat moet bij het Kadaster. De overlevende blijft namelijk als rechthebbende geregistreerd totdat er een verklaring van erfrecht is ingeschreven. Dat is de taak van de notaris, u kunt dit niet zelf doen. Laat de notaris daarom een verklaring van erfrecht inschrijven bij het Kadaster. Vanaf het moment van inschrijven staat u in het Kadaster vermeld als eigenaar van de woning, het stuk grond of de boot.

Inhoud verklaring van erfrecht

De erfgenamen zijn opgenomen in de verklaring van erfrecht en het eventuele testament, maar ook de burgerlijke staat van de overlevende; was hij of zij getrouwd? Tevens is er in de verklaring van erfrecht opgenomen wie bevoegd is om de nalatenschap te beheren en erover te beschikken. Ook de verantwoordelijke van de afwikkeling staat erin.

Meer weten over erfenis en Kadaster?

Informeer bij het Kadaster zelf voor gedetailleerde informatie. Of neem contact met ons op.

Heeft u problemen bij de verdeling van de erfenis?

Gespecialiseerde advocaatMr. Jan Damstra zet graag alle juridische mogelijkheden voor u op een rij.

Ervaren

Deskundig

Gratis eerste advies

Recente erfenis artikelen